Condition Guide

Standen på et magickort betyder meget for kortets værdi og det er derfor vigtigt at være præcis i sin vurdering af kortets stand. Derfor har vi her hos The Card Collective udarbejdet en guide så alle der handler med os ved hvad de kan forvente, når de køber eller sælger hos os! 

Der findes både en amerikansk og europæisk begrebsliste, men grundlæggende dækker de over samme stand.

Amerikansk

Europæisk

Near Mint(NM)

Near Mint(NM)

Slightly Played(SP)

Excellent(EX)

Moderately Played(MP)

Good(GD)

Heavily Played(HP)

Played(PL)

Damaged(DM)

Heavily Played(HP) / Poor

Near Mint (NM)

Near Mint kort er generelt kort uden skønhedsfejl, men det er dog tilladt med meget små skader. Near Mint kort må ikke være en ridset eller have en skadet overflade. Et Near Mint kort må ikke have nogen former for buk eller andre kraftige former for brugsskader.

        

Slightly Played (SP)

Slightly Played kort har typisk mellem en til tre mindre skader eller en større skade. Overfladen kan have små ridser, men disse må kun være synlige ved at nærstudere kortet. Et Slightly Played kort må ikke have nogen former for buk eller andre kraftige former for brugsskader.

Moderately Played (MP)

Moderately Played er den bredeste kategori, da den kan have samme fejl som Slightly Played, men blot flere af dem på samme tid eller en smule større. Tydelige overflade fejl eller mange ridser i et kort gør det til Moderately Played, selv hvis andet på kortet er NM eller SP. Et Moderately Played kort må ikke have kraftige buk, men kan godt have mindre former for brugsskader som resultat af at blive blandet kraftigt.

 

Heavily Played (HP)

Heavily Played er kort er tydeligt slidt over stort set hele kortet. Selvom Heavy Played kort er meget medtaget vil de dog stadig være spilbare i lommer.

 

Damaged(DM)

Damaged kort kan ligne alt fra NM til HP kort ved første øjekast, men fælles for alle damaged kort er, at de er i stykker på mindst en måde, som eksempelvis bukket, har tydelig tryk, tegnet på med tusch (inked) eller andet. Graden af skade kan dog varriere meget, hvilket gør at nogle damaged kort kan være betydeligt pænere end fx HP kort.

Vi sælger ikke damaged kort vi vurderer, der ikke kan spilles med i lommer og prisen for kortet er sat efter hvor slem skaden er.