Condition Guide

Standen på et magickort betyder meget for kortets værdi og det er derfor vigtigt at være have en nogenlunde forståelse for, hvordan man vurdere standen af et magickort. Derfor har vi her hos The Card Collective udarbejdet en guide så alle der handler med os ved hvad de kan forvente, når de køber eller sælger hos os.

Når man taler om stand på magickort bruger folk ofte begreber som NM, LP, EX og mange andre forkortelser. Dette kan være lidt overvældende, hvis man ikke ved hvad disse forkortelser står for.
Derudover findes der både en amerikansk og europæisk begrebsliste, hvorfor samme stand kan beskrives forskelligt afhængig af hvilken tabel der refereres til. Her på hjemmesiden følger vi den amerikanske standard når vi angiver standen på vores kort.


American

European

Near Mint (NM)

Near Mint (NM)

Lightly Played (LP)

Excellent (EX)

Moderately Played (MP)

Good (GD)

Moderately Played (MP)

Lightly Played (PL)

Heavily Played (HP)

Played (PL)

Heavily Played (HP)

Heavily Played (HP)
Damaged (DMG) Poor (PO)


Et Lightly Played kort på den amerikanske skala er i meget pænere stand end et europæiske Lightly Played kort.  

  

Near Mint (NM)

Near Mint kort er generelt kort uden skønhedsfejl, men det er dog tilladt med meget små skader langs kanten eller hjørnet. Et Near Mint kort må ikke være ridset eller have en skadet overflade. Et Near Mint kort må ikke have nogen former for buk eller andre kraftige former for brugsskader.

Examples of near mint

Lightly Played (LP)

Lightly Played kort kan have samme størrelse af brugsskader som et NM kort, men blot flere af dem. For et Lightly Played kort kan der være mellem to til tre mindre skader eller én lidt større skade langs kortets kant eller hjørne. Overfladen kan have små ridser, men disse må kun være synlige ved at nærstudere kortet. Et Lightly Played kort må ikke have nogen former for buk eller andre kraftige former for brugsskader. 

 Lightly played example

Moderately Played (MP)

Moderately Played er en bredere kategori, hvilket også kan ses ved den dækker over to af de europæiske kategorier. Moderately Played kort kan have samme fejl som Lightly Played, men blot flere af dem på samme tid eller en smule større. Tydelige overflade fejl eller mange ridser i et kort gør det til Moderately Played, selv hvis kortets kanter og sider er NM. Et Moderately Played kort må ikke have kraftige buk, men kan godt have mindre former for brugsskader som resultat af at blive spillet med uden lommer.  

Moderately played example

Heavily Played (HP)

Heavily Played er kort er tydeligt slidt både langs kanterne, hjørnerne og overfladen. Selvom Heavy Played kort er meget medtaget vil de altid være stadig spilbare i lommer.

Heavily played banner

Damaged(DMG)

Damaged kort er lidt en joker kategori, da de kan ligne alt fra NM til HP kort ved første øjekast, men fælles for alle damaged kort er, at de fejler noget på mindst en måde. Et kort betegnes som damaged, hvis det eksempelvis har været bukket, har fået et tryk som har givet mærke i overfladen, kortet er blevet tegnet på med en tusch (hvilket kaldes for inked) osv.
Graden af skaden kan dog varriere meget, hvilket gør at nogle damaged kort kan være betydeligt pænere end fx HP kort.

Vi sælger ikke damaged kort vi vurderer, der ikke kan spilles med i lommer og prisen for kortet er sat efter hvor slem skaden er.

Damaged card example

Foils

  • Bøjede kort - Foil kort, også kendt som premium, kan i visse tilfælde begynde at bue den ene eller anden vej. Dette opstår ofte som resultat af kortene har været i et klima med enten meget høj eller lav luftfugtighed, hvilket kan påvirke det foil-lag som er pålagt kortet for at give det den skinnende overflade.

    Et buet kort anses som stadig som Near Mint så længe resten af kortet opfylder kriterierne. Vær dog opmærksom på dette kan have indflydelse på kortets tilladelse i officielle Wizards of the Coast sanktioneret turneringer, da buede foil kort kan kategoriseres som et "marked card og anbefales derfor ikke til kompetitiv spil.

  • Clouding - Yderligere kan der forekomme nogle mørke områder på kortet som refereces til clouding. I tilfælde af mærkbart clouding vil et kort ikke kunne blive anset som Near Mint til trods for resten af kortet opfylder kravene. Afhængig af hvor slem clouding kortet har vil det være enten Light Played eller Moderately Played.

 damaged foils banner

Hos The Card Collective opbevarer vi alle vores kort forsvarligt og under korrekte forhold for at sørge for vores kort holdes i den bedst mulige stand.