European Legacy Masters Qualifier - 22/4/2023 - Tournament Rapport

European Legacy Masters Qualifier (22. April)

Denne lørdag, d. 22. april, afholdte vi hos The Card Collective en kvalifikationsturnering til 'European Legacy Masters'-turneringen i samarbejde med Spilforsyningen. Spillerne havde mulighed for at vinde store credits, promokort samt en invitation til 'European Legacy Masters'-turneringen i Bologna senere på året. Man kan kun deltage i turneringen, hvis man har fået en invitation, og er ligeledes begrænset til 128 spillere, så en invitation er ganske eftertragtet og særdeles eftersøgt! Mere information vedrørende turneringen og ELM-projektet kan findes på https://europeanlegacymasters.com/

Vi vil gerne benytte lejligheden til endnu en gang at sende et stort tak til alle deltagerne. Vi er meget taknemmelige for, at vi kan få lov til at holde en masse fede turneringer og events for jer, og det er kun muligt, fordi I møder op igen og igen, og vi håber naturligvis på at se en masse af jer igen, næste gang vi afholder en ELM Qualifier. Derudover skal der naturligvis også lyde et stort tak til European Legacy Masters, for at slå sihg sammen med os for at afholde denne turnering.

Qualifieren blev naturligvis spillet i Legacy-formatet, med et fremmøde af 23 spillere fra rundt omkring i landet, og endda med en lille håndfuld af spillere der var kørt vejen fra Tyskland, for at være med i turneringen. Spredningen af decks var stor, med de mest udbredte decks værende Delver, 8-Cast, Mono Red Painter og Taxes, mens mere unikke decks som Mono White Painter, Dredge, Goblins og  Combo også var repræsenteret.
Spillerne kastede besværgelser og slog på hinanden med store dyr gennem 5 swiss-runder, inden Top 8-slutspillet fandt sted. Efter de 5 swiss-runder, så Top 8 stillingen således ud:

1) Anders Rune Jensen - Mono Red Prison
2) Troels Skov Pedersen - Mono White Painter
3) Brian Andersen - Death & Taxes
4) Niels Thiim - Sneak & Show
5) Bertram Hansen - Orzhov Hammertime
6) Jesper Christensen - Wish
7) Marian Will - Death & Taxes
8) Sophus Graarup - Mono Red Prison

(Fra venstre mod højre: Bertram Hansen, Jesper Christensen, Brian Andersen, Troels Skov Pedersen, Niels Thiim, Anders Rune Jensen, Marian Will. Sophus Graarup is missing from the picture)

De 7 deltagere spillede herefter en intens Top 8, i kampen om æren og anderkendelsebn, samt en god portion store credit og en invitation til 'European Legacy Masters'-turneringen!

Finalen bestod af Jesper Christensen med hans Sultai deck mod Niels Thiim, der spillede Sneak and Show. De to finalister besluttede sig for at dele finalen, da Niels ikke kunne deltage i ELM-turneringen, hvorfor invitationen blev givet til Jesper.

Den endelige stilling efter Top 8 var:

1) Jesper Christensen -  Wish

2) Niels Thiim - Sneak & Show

3) Anders Rune Jensen - Mono Red Prison

4) Marian Will -  Death & Taxes

5) Troels Skov Pedersen - Mono White Painter

6) Brian Andersen - Death & Taxes

7) Bertram Hansen - Orzhov Hammertime

8) Sophus Graarup - Mono Red Prison

Et stort tillykke til Jesper Christensen med invitationen til ELM-turneringen! Vi håber du klarer dig godt i Bologna senere i år!

Endnu en gang tak til alle deltagerne, det var en fornøjelse at afholde turnering for jer - som altid!

LegacyTop 8 report