Sports Kort


Rookie, Prizm, Refractor, Autographs & Shirt inserts; Velkommen til en Verden af Sportskort!

Sportskort er blevet et stort univers. Hos The Card Collective forsøger vi at have de nyeste og fedeste serier på lager. De mest populære sportskort produceres Panini og Topps, som deler licenserne mellem sig. Alle de store nationale ligaer har en årligt opdateret udgivelse, mens serierne til f.eks VM og EM udkommer op til de store mesterskaber. Derudover kommer der specielt lavet sæts f.eks fra de forskellige klubber eller curated sæt.

Panini udgiver også sportskort i form af stickers, hvor de udgiver et tilhørende samlehæfte du kan udfylde.

Hos The Card Collective elsker vi samlere og ligesom Magic og Pokemon går sportskort samlere også op i sjældne og værdifulde kort. Ofte ved enten at samle på kort fra deres yndlingshold eller yndlingspiller. I fodbold er det primært de store engelske og spanske klubber, hvor enkeltspillere er domineret af legender som Pelé og Maradona. I nutidens spillere kan det være Lionel Messi, Christiano Ronaldo eller unge spillere som Erling Haaland eller Kylian Mbappé.

Her under finder du en forklaring af de forskellige kort du kan være heldig at få:


Rookie kort: Et kort der viser en spiller for første gang som professionel. Rookie kort er særligt eftertragtede af samlere, da de naturligt er mere sjældne fordi de kun laves i et sæt. Det spændende ved Rookie kort er at man aldrig ved hvordan spillernes karriere vil udfolde sig. I senere sæt er kortene begyndt at blive vist med et lille symbol, som viser at dette er et Rookie kort.

 

Base: Standardkortet i en given serie. Base kort er de mest almindelige kort i en serie og indeholder oftest lidt info om spilleren. Antallet af Base kort kan varriere fra sæt til sæt.

 

Parallel: Dette er kort, der er en variation af et base kort. Oftest i en anden farve, nummeret eller en skinnende finish.

 

Refractor/Prizm: Dette er kort, der er lavet med en særlig belægning, der reflekterer lys i et mønster.Refractor kort er specielle til Topps produkter, hvor du i Panini produkter kan finde det modsvarende Prizms. Disse kort kan komme i mange forskellige udgaver som Red, Blue, Red/Blue, Mojo og mere.

 

Insert: Er helt specielle kort, du kan være heldig at trække i boosterpakker. De har dog en meget lavere droprate end andre kort. Inserts kan være lavet af særligt materiale eller have en særlig finish. Det er under inserts kort du finder autografer, matchworn og nummeret kort. Inserts er ofte de mest eftertragtet kort.

 

Autograph kort: Dette er et kort, der er signeret af den pågældende fodboldspiller. Autograferede kort er blandt de mest sjældne og eftertragtede kort og kan være meget værdifulde, hvis du er heldig at ramme en god spiller.

 

Matchworn: Også kendt som ”jersey” eller ”Memorabilia” kort, er en type kort der har en indsat bid af en trøje som spilleren har haft på under en kamp.

 

Numbereret: Disse kort er nummererede, derfor ved vi præcis hvor mange af dem der eksisterer. Der kan f.eks. stå 15/75 hvilket indikerer at der kun findes 75 af dette kort på verdensplan. 1/1 eller 1/5 er utrolig sjældne og kan gå for ekstreme høje beløb, hvis du er heldig at ramme de rigtige kort.

 

Hver serie af produkter kan have sine egne variationer af de forskellige korttyper så det er med at holde øje med hvad du kan være heldig at åbne i hvert produkt.

 

Du kan benytte knapperne øverst til at navigere i de forskellige kategorier af Sportskort på vores hjemmeside, så du kan finde præcist det produkt de leder efter!